Snel bezorgd door héél Nederland

Persoonlijke bezorging

Veilig online betalen

Acanthus bloememotie

Rouwboeketten en rouwstukken

In tijden van verlies kunnen bloemen troost bieden en helpen om het verhaal van een dierbare te vertellen. Acanthus Bloememotie maakt verschillende rouwstukken. Eer en herinner een dierbare bijvoorbeeld met een mooie rouwkrans. Of troost de nabestaanden met een liefdevol gebaar in de vorm van een rouwboeket. Wij helpen je graag om jouw herinneringen en emoties te verwerken in een rouwstuk op maat. Omdat ieder verhaal persoonlijk is, spreken we graag met je af om zo tot de juiste keuze te komen.

Acanthus bloememotie

Vertel het verhaal van jouw dierbare met een persoonlijk rouwboeket 

Rouwkransen, bloemstukken, rouwboeketten of een losse bloem met betekenis. Rouwbloemstukken zijn er in talloze variaties en kleuren. Acanthus Bloememotie is gespecialiseerd in het maken van persoonlijke rouwboeketten en andere bloemstukken voor een begrafenis. Met veel zorg en aandacht maken wij een rouwstuk dat het verhaal van de overledene vertelt.

Om een persoonlijk rouwboeket te maken dat past bij de dierbare, komen we graag met je in contact. Je kunt ons contactformulier invullen, bellen, mailen of langskomen in onze bloemenwinkel. Samen kiezen we de juiste bloemen voor de uitvaart en zorgen voor een troostvol rouwboeket dat een blijvende herinnering creëert.

abonnement op bloemen

Acanthus bloememotie

Ervaring met rouwstukken

“Ik werk nu ruim twintig jaar met bloemen en rouwstukken. De eerste dagen zie je dat de dood koud en kil is; er is niets meer. Dat is goed voor het eerste moment. Daarna is het goed dat je in een volgende rouwfase komt. Men gaat weer vooruit kijken en bloemen zorgen dan voor warmte en herinneringen. Veel mensen kiezen er daarom voor om de bloemen anderhalf of twee dagen voor de uitvaart te laten komen. Dat is ook mijn advies als er om gevraagd wordt.

Als je kunt kijken naar iets moois, zoals bloemen of een foto, wordt de rouwperiode en overlijden iets draaglijker. Ons doel is om met onze rouwkransen en boeketten aan bij te dragen.”

rouwboeket

Acanthus bloememotie

Historie van bloemen op een begrafenis

In de periode tussen ongeveer 1870 en 1940 werd er veelal gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘graftrommel’ op het graf gezet. De trommel was vaak van ijzer, blik, koper of staal en in de trommel werden aandenkens aan de overledene gestopt. Tekeningen, een vers of gedroogd bloemstuk of een foto bijvoorbeeld.

Het gebruik van de graftrommel stond symbool voor het meegeven van iets dierbaars aan een geliefde. Dat doen we nu nog steeds, alleen tegenwoordig is dat vaak met bloemen. We leggen rouwboeketten en rouwstukken op het graf of op een speciale gedenkplek bij een crematorium.

Bloemen bij een begrafenis vertellen het verhaal van de overledene. Met de bloemen of het rouwboeket kan veel verteld worden over de persoon. Zo hebben wij bijvoorbeeld al eens aardappelen in een bloemstuk verwerkt of een oormerken van een schaap in een krans.

Bloemen bij een begrafenis werden tot in de negentiende eeuw gebruikt om vervelende geurtjes te verdoezelen. Fresia’s werden bijvoorbeeld veel gebruikt voor hun geur. Dit werd gedaan totdat de koeling zijn intrede deed. Tegenwoordig worden de bloemen, rouwkransen en rouwboeketten gebruikt om de persoon te herdenken.

Mocht je door ons een rouwboeket of rouwstuk willen laten maken, dan kan je  contact met ons opnemen.

Acanthus bloememotie

Ervaring met rouwstukken

Acanthus bloememotie

Rouwstuk bestellen

Op zoek naar bloemen voor een uitvaart? Wij maken rouwstukken en rouwboeketten op maat. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken. Na een persoonlijk gesprek kunnen wij een rouwstuk met betekenis maken.

Rouwboeketten