Snel bezorgd door héél Nederland

Persoonlijke bezorging

Veilig online betalen

Nieuws & inspiratie

Hoe verzorg je jouw bloemen met dit warme weer? 7 Tips!

Wil jij ook met warm weer langer van je bloemen genieten? Dan moet je in de zomer extra goed de bloemen verzorgen. Ook is het van belang dat je weet wanneer je jouw bloemen water geeft. Vroeg in de ochtend is bijvoorbeeld het beste tijdstip om water te geven. Zo hebben de planten de hele dag de tijd om het water op te nemen. Aan het einde van de dag is ook een optie, maar er zijn bepaalde planten die het niet prettig vinden. Geef tijdens de zomer in ieder geval overdag geen water. Zo kunnen de bladeren namelijk onverhoopt verbranden.

Wil je weten hoe je dat mooie boeket bloemen verzorgen kunt? Lees dan vooral verder. Hieronder geven wij 7 handige tips die ervoor zorgen dat je langer van je bloemen kunt genieten.

 1. Snijd de bloemen schuin af
  Heb je een bos bloemen besteld of cadeau gekregen? Snijd ze dan altijd schuin af. Zo verwijder je namelijk de bacteriën. Je kunt hiervoor het beste scherp gereedschap gebruiken, zoals een mes of een scherp snoeischaar. Als je materiaal namelijk niet scherp genoeg is, klem je de haarvaten af, waardoor de bloem het water niet goed kan opnemen.
 2. Zet je bloemen zo snel mogelijk op vaas
  Zodra je de bloemen schuin hebt afgesneden, zet ze dan zo snel mogelijk op vaas. Ten eerste blijven ze zo langer goed. Ten tweede wordt het boeket zo beschermd tegen kou of warmte. Voorkom dat er geen blad in het water komt. Bloemen kunnen namelijk niet tegen vervuild water, omdat ze dan gaan rotten.
 3. Gebruik altijd een schone en passende vaas
  Zorg altijd voor een schone en passende vaas. Glazen vazen genieten onze voorkeur. De reden? Ten eerste maak je glazen vazen makkelijker schoon dan bijvoorbeeld een vaas van kristal of metaal. Ten tweede kun je in een glazen vaas beter zien of het boeket nog voldoende water heeft.
 4. Voeg bloemenvoeding toe
  Wie bloemenvoeding toevoegt zorgt ervoor dat de boeketten langer goed blijven. Bovendien zorgt de juiste voeding ervoor dat de bloemen zich mooier ontwikkelen. Denk er wel aan dat je de juiste verhouding kiest. Voeg je bijvoorbeeld te veel voeding toe aan te weinig water, dan verbranden de bloemstelen.
 5. Kies altijd de juiste watertemperatuur
  Iedere bloem verkiest een andere watertemperatuur. Als je niet welke temperatuur van jouw boeket geschikt is, kies dan altijd lauw water. Wil je liever zeker zijn van je zaak? Bezoek dan onze winkel en vraag ons dan gerust naar advies. In dat geval leggen wij je graag uit welke temperatuur het beste past bij je mooie bos bloemen.
 6. Zet de bloemen op de juiste plek.
  Er zijn met name twee factoren die ervoor zorgen dat bloemen sneller verouderen. Warmte en een tochtige plek. Zet het boeket dus nooit in de of bij de verwarming. Maar ook niet op een tochtige plek of naast de fruitschaal.
 7. Ververs het water minimaal 2x in de week of schenk water bij.
  Schoon water in de vaas is belangrijjk, ververs het water in de vaas dus minimaal 2x per week of schenk dagelijks wat schoon water bij. Daarnaast helpt het ook als je de stelen van de bloemen schoon maakt met warm water. Zo haal je de bacteriën van de stelen af. Zet daarna de bloemen in koud of lauw water met voeding.

Bonus tip!
De ene bloem kan beter tegen de hitte dan de andere. Met voorspellende weerberichten kun je rekening houden met de bloemen die je in je boeket wil. Delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen de warmte.

Met deze tips kun jij je bloemen verzorgen en blijven ze langer staan in de zomer. Zijn de bloemen na verloop van tijd helemaal aan het einde van hun latijn? In dat geval kunt u een prachtig nieuw boeket bij ons bestellen. Wilt u liever op gepaste tijden een boeket ontvangen, zoals bij uw thuis of bij u op kantoor? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval raden wij u aan een bloemenabonnement te nemen. Dan brengen wij tweewekelijks of een andere frequentie een prachtige verse bos bloemen bij u langs!